Cupa VICOVU DE SUS

 EDIȚIA I 28.07.2023

Primăria orașului Vicovu de Sus, în parteneriat cu Fundația Autonom, Casa de Cultură Vicovu de Sus și Cluburile Sportive -Clubul de Șah Gambit Huși, CS Hong-Ha Rădăuți și CS ȘAH Suceava, au organizat concursul de șah rapid Cupa VICOVU DE SUS, Ediția I, în data de 28 iulie 2023, în campusul Liceului Tehnologic ,, ION NISTOR’’ din orașul Vicovu de Sus.

La această competiție, organizată în 2 turnee, OPEN A și OPEN B, au luat startul 120 de sportivi din 12 județe și din mai multe localități din județul Suceava. Obiectivul acestui parteneriat interjudețean a fost să popularizeze ,,sportul minții” în rândul copiilor favorizând astfel crearea unor legături competitive dar și de prietenie între practicanții acestui joc.

Primarul Orașului Vicovu de Sus Vasile Iliuț, Doamna Director adjunct a Liceului  Tehnologic ,,ION NISTOR"  și echipa de arbitri

La OPEN A, care s-a desfășurat pe durata a șase runde, cu un timp de gândire de  10 minute și un adaos de 5 secunde pentru fiecare mutare, s-a impus jucătorul vasluian Prisăcaru Ștefan Emilian, cu un punctaj maxim de 6 puncte. Acesta este unul dintre cei mai valoroși sportivi din țară la categoria lui de vârstă având în palmaresul lui și titlul de campion balcanic.

La OPEN B, concurs destinat jucătorilor cu vârsta mai mică de 14 ani, care s-a desfășurat pe durata a șase runde, cu un timp de gândire de  7 minute și un adaos de 3 secunde pentru fiecare mutare, jucătorul rădăuțean Miron Nectarie a reușit să obțină un rezultat de 5.5 puncte devenind câștigătorul competiției.

Rezultatele sportivilor CS ȘAH SUCEAVA:

1. Ghilea Andrei (Președintele CS ȘAH SUCEAVA, 88 ani)- OPEN A –  locul 2 în clasamentul general cu 5 puncte!

2. Ismail Claudiu – OPEN A – locul 1 la U18 și locul 8 în clasamentul general cu 4 puncte!

3. Șulschi Gheorghe OPEN A – locul 14 în clasamentul general cu 3.5 puncte.

4. Mitrofan Matei – OPEN A – locul 28 în clasamentul general cu 2.5 puncte

5. Sfichi Andrei – OPEN B – locul 2 în clasamentul general și locul 2 U14 cu 5 puncte!

6. Duduman Augustin Gabriel – OPEN B – locul 11 în clasamentul general și locul 3 U14 cu 4 puncte!

Felicitări jucătorilor și părinților care îi susțin atât moral cât și financiar în parcursul lor în lumea șahului!

Președintele CS ȘAH SUCEAVA, domnul Ghilea Andrei și Vicepreședintele CS ȘAH SUCEAVA, domnul Ailincăi Doru dorim să MULȚUMIM în mod deosebit celor care au făcut posibilă această competiție și celor care ne susțin activitatea:

  • Mulțumim  ACS Gambit Huși și domnului Ursan Cornel Marius;
  • Mulțumim CS Hong-Ha Rădăuți, domnilor Muha Edison și Costea Ciprian, pentru încrederea acordată și pentru că ne-ați invitat să fim parte a acestui proiect minunat, Cupa VICOVU DE SUS, Ediția I;
  • Mulțumim sponsorilor CS ȘAH SUCEAVA,  firmele CONSTRUCT INSTAL POWER și PENSIUNEA METEORA din SUCEAVA,  pentru că susțineți performanța în șah;
  • Mulțumim partenerilor Simply Mind Studio si Lovely Photography;
  • Mulțumim SMART SCHOOL pentru colaborarea reciprocă în inițierea copiilor în tainele șahului;
  • Mulțumim tuturor colegilor și prietenilor  care ne ajută prin toate mijloacele și susțin activitatea clubului!

Suceava are un viitor frumos în lumea șahului!

Motto-ul nostru este ,,Greatness from small beginnings”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *