Sâmbătă, 10 iunie 2023,  a avut loc a cincea ediție a concursului de șah Cupa Comunei Alexandru Cel Bun, din județul Neamț. La întrecerea  organizată de Primăria Alexandru cel Bun și Clubul de șah ”Bicazul”, au participat 74 de competitori din 19 localități, din 5 județe,  cu vârste cuprinse între 6 și 76 de ani.

Departajarea s-a făcut conform criteriilor sistemului elvețian. După cele șapte runde, cu un timp de gândire de 15 min + 5 sec,  disputate în intervalul orar 11:30 – 16:30, au fost desemnați următorii câștigători:

* locul I – Sachilaru Alexandru, CSU de Șah București – 6p

* locul al II-lea, Șulschi Gheorghe, CS Șah Suceava –  6p

* locul al III-lea, Sava Bogdan, CSM Pașcani – 5.5 p

* locul al IV-lea, Rațiu Cristian, CS Ariadna Suceava  – 5.5 p

* locul al V-lea,  Tablan Andrei Damian, ACM București  – 5.5 p

Alți 2 șahiști suceveni, Bârilă Cristian-Dorin de la  CS Ariadna Suceava și Ailincăi Doru-Cosmin de la CS Șah Suceava au acumulat câte 4 puncte și s-au clasat pe locurile 25, respectiv 27.

Șulschi Gheorghe, care a pornit ca favorit numărul 10 în concurs, a confirmat forma bună în care se află și cu un joc solid și combinativ a reușit 6 victorii, din care 2 la jucători mai bine cotați.

Rațiu Cristian nu a suferit nicio înfrângere și cu 4 victorii și 3 remize a avut un turneu bun. Dacă  acționa cu mai mult curaj în anumite situații, ar fi obținut un rezultat mai bun.

Este admirabil faptul că acest concurs a devenit unul tradițional și trebuie evidențiat modul în care o comunitate se poate mobiliza să creeze lucruri deosebite.

,,Adresez, pe această cale, felicitările și mulțumirile mele organizatorilor, domnului secretar general al comunei, Gheorghe Juncu și domnului Sebastian Volcinsche de la Clubul de Șah Bicazul, arbitru Internațional, președinte al Asociației Județene de Șah Neamț, membru în Colegiul Central de Arbitri din cadrul Federației Române de Șah, precum și doamnei consilier Luminița Barcan, inițiatoarea acestei competiții. Mulțumesc, de asemenea, cu recunoștință, tuturor celor care, prin participarea lor, au adăugat valoare și prestigiu acestei manifestări de excepție!” – ne-a transmis domnul Ion Rotaru, primarul comunei Alexandru Cel Bun.

,, Încurajez cu tărie practicarea acestui sport fascinant. Șahul nu numai că dezvoltă abilități cognitive și de strategie, ci și promovează perseverența, concentrarea și luarea de decizii într-un mediu competitiv. Este o modalitate excelentă de a-ți exersa mintea și de a te bucura de un joc intelectual captivant.”
 sunt cuvintele lui Vasile Mucenicu, fondatorul clubului Victoria Tarcău.

Clubul Sportiv Șah Suceava mulțumește sponsorului, societatea CONSTRUCT INSTAL POWER din Suceava, care face posibilă participarea componenților echipei la diferite turnee și partenerilor Pensiunea Meteora, Simply Mind Studio si Lovely Photography.

Sloganul nostru este ,,Să fie șah!’’

Articol scris de Ailincăi Doru Cosmin – Vicepreședinte CS Șah Suceava

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *