În condiţii foarte prielnice şi într-o atmosferă prietenească s-au desfăşurat, pe 12 noiembrie a.c., la Iulius Mall Suceava, campionatele judeţene de şah rapid (10 min./jucător şi 3 secunde increment) ale seniorilor şi juniorilor. Au participat un număr de 34 sportivi, printre cei mai reprezentativi ai acestui sport al minţii. Organizator al turneului a fost clubul sportiv „Ariadna” Suceava, care a primit un sprijin deosebit din partea firmei Rocast Nord SRL Suceava şi a Direcţiei Judeţene de Tineret şi Sport Suceava. Jucătorii au participat la un turneu open, au jucat 7 runde în sistem elveţian şi s-au străduit să obţină cât mai multe puncte, pentru a conta la clasamentul final. Printre jucători s-au evidenţiat cei legitimaţi la cluburile sucevene de şah, la alte cluburi din ţară, dar şi câţiva nelegitimaţi, dar cu veleităţi şahiste remarcabile.

Printre concurenţi s-a aflat şi o fată din Rădăuţi, Druţă Antonia Maria, care a jucat în grupa juniorilor şi care a reuşit să obţină trei victorii, un fapt lăudabil.

La juniori, primul s-a clasat Amateesei David, din comuna Ipoteşti, elev în clasa X-a, pe locul doi a venit Sfichi Andrei, din comuna Mitocul Dragomirnei, elev în clasa VI-a, iar al treilea a fost Pădurariu Nicholas, din Suceava, elev în clasa a VIII-a la liceul Petru Rareş din Suceava.

La seniori, primul loc l-a ocupat Pădurariu Edward, CM, elev în clasa XI la liceul Petru Rareş din Suceava, pe locul al doilea a fost veteranul competiţiei, Ghilea Andrei, CM, ultimul loc de pe podium fiind ocupat de Bobric Mircea, CM, notar public în Suceava. Au urmat în clasament Dincă Ovidiu, Calmuschi Radu, Raţiu Cristian etc.

Acest eveniment sportiv ne oferă prilejul de a cere celor ce conduc societatea ca şahul, sport al minţii, să devină cel puţin materie opţională în programa de învăţământ românesc. Facem acest lucru deoarece credem că şahul ajută tineretul să se dezvolte psihic şi intelectual. Şi dacă cele mai dezvoltate ţări din lume procedează aşa, de ce nu am face-o şi noi. (ing. MIHAI PÂNZARU, preşedinte CS ARIADNA Suceava)

Articol preluat de pe: https://www.crainou.ro/2022/11/17/campionatul-judetean-de-sah-rapid-pentru-juniori-si-seniori/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *