Cupa BĂDEUȚI la șah
Ediția a III – a 20.08.2023

Duminică 20.08.2023 a avut loc a treia ediției a cupei Bădeuți la șah rapid.

Organizatorii acestei competiții au fost domnul Crețu Mihai din Bădeuți, Primăria orașului Milișăuți și cluburile CS Hong-Ha Rădăuți, ACS Gambit Huși și CS Șah Suceava. Arbitrajul turneului a fost asigurat de către Costea Ciprian și Muha Edison de la CS Hong-Ha Rădăuți.

Concursul a avut două secțiuni:

1.OPEN A- care s-a disputat pe durata a șase runde și a avut un timp de gândire de 10 minute / jucător și un adaos de 5 secunde / mutare la care  au participat 18 jucători cu vârsta mai mare de 14 ani și ELO mai mare de 1150.

 2. OPEN B- care s-a disputat pe durata a șase runde și a avut un timp de gândire de 7 minute / jucător și un adaos  de 3 secunde / mutare la care  au participat 23 jucători cu vârsta mai mică de 14 ani.

La OPEN  A  clasamentul final a fost următorul:

  1. Ghilea  Andrei  de la Cs Sah Suceava 5    puncte
  2. Axinte  Florin din Rădăuți                  4,5  puncte
  3. Ismail Claudiu de la Cs Sah Suceava          4,5    puncte
  4. Onica Gheorghe din Rădăuți                  4 puncte
  5. Poleac  Ioan din Milișăuți                4 puncte

La OPEN  B  clasamentul final a fost următorul:

  1. Miron  Constantin    din Rădăuți               5,5  puncte
  2. Druta  Antonia Maria din Rădăuți                5  puncte
  3. Sfichi Andrei  de la Cs Sah Suceava          4,5   puncte
  4. Miron Nectarie din Rădăuți                4,5  puncte
  5. Muha Matei din Rădăuți                4,5  puncte

Gazdele au oferit participanților apă și o gustare.

Au fost oferite premii în bani pentru primii clasați de la categoriile OPEN A, OPEN B, seniori, jucători din Milișăuți și diplome de participare tuturor participanților și organizatorilor.

La final, domnul  Costea Ciprian a declarat următoarele:

,, Zi cu soare și cu chef de șah din nou. Cupa Bădeuți la șah a fost un alt prilej frumos pentru iubitorii acestui sport minunat, să se revadă și să își împărtășească idei și strategii iscusite. Cum bine spunea domnul director de turneu, Dl. Mihai Crețu, “cine știe șah, știe să se descurce și în viață,,

Îndemnul dumnealui, îndemn căruia ne alăturăm și noi, este ca toți copiii să îmbrățișeze acest sport și să pășească cu îndrăzneală pe un drum ce ii va purta, cu siguranță, spre multe și felurite reușite.

Mulțumiri și recunoștință pentru toți cei ce cu drag și mult suflet s-au implicat în organizarea acestui eveniment: Primăriei Orașului Milișăuți, domnului primar Cărare Vasile, pentru premiile frumoase oferire cu generozitate și pentru spiritul de fair play; doamnei Penzari Brîndușa – responsabilă cu departamentul cultural în cadrul Primăriei, pentru toată implicarea; domnului Gavreliuc Constantin pentru spațiul oferit cu drag și ospitalitatea sa.

De asemenea un buchet de mulțumiri si domnului Marius Cornel Ursan, fără de ajutorul căruia concursul nu s-ar fi putut desfășura cu atâta eleganță și acuratețe.

Domnului Ailincai Doru îi mulțumim pentru că, deși aflat departe, l-am simțit alături de noi,  prin participarea numeroasă a clubului din care face parte.

Noi, Muha Edison și Costea Ciprian, reprezentanți ai Clubului Hong Ha Rădăuți, suntem recunoscători pentru această zi minunată petrecută în mijlocul familiei iubitorilor de șah, pentru fiecare participant mai mic sau mai mare, pentru fiecare zâmbet de copil sau de senior câștigător.

Împreună suntem toți învingătorii acestei zile de 20.08.2023.

Vă mulțumim!”

Cluburile Hong Ha Rădăuți și Șah Suceava doresc să promoveze practicarea șahului în județul Suceava și, prin intermediul acestui articol, fac apel la reprezentanții autorităților locale și județene să sprijine organizarea  de concursuri care să atragă iubitorii sportului minții prin parteneriate  și prin proiecte benefice comunităților.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *